Am cumpărat entuziasmată cartea ,,Totul se termină cu noi", de Colleen Hoover (și volumul următor ,,Totul începe cu noi"), după ce m-am lăsat influențată de super campania de promovare de care a avut parte. Majoritatea librăriilor au poziționat-o drept bestseller și am văzut foarte multe postări disperate pe grupuri despre lectură, de la persoane care o căutau.


Astfel, am avut așteptări destul de mari. Însă acestea nu mi-au fost satisfăcute.

Cartea are o copertă superbă, lucioasă, roz, cu un design care îți dă instantaneu o stare bună. Îmi place și hârtia folosită, eu fiind genul care adoră să atingă și să miroasă cărțile. 

Paginile sunt foarte groase, cu scris mărunt pentru gustul meu. Vorbesc despre acest detaliu doar ca să știți la ce să vă așteptați. Povestea țintește un segment între 18 și 25 de ani. Zic minim 18 deoarece sunt și aluzii, sau chiar momente foarte intime, și maxim 25 pentru că nu-mi pot imagina că cineva cu mai multă experiență digeră cele relatate în carte. Unele faze sunt exagerate sau pur și simplu nu stau în picioare.

De exemplu în această pagină veți citi o frază în care eroina spune că o geantă a unei tipe venite să se angajeze valorează mai mult decât întreaga clădire!

Vrea de fapt să scoată în evidență bogăția proaspetei angajate, care dorește să lucreze gratis la o florărie pe care mai întâi o și curăță de moloz gratis. Femeia se angajează în final pe o plată de 10 dolari pe oră (ca să nu se simtă patroana prost) deși locuiește într-un penthouse întins pe tot etajul unei clădiri și întoarce banul cu lopata.

Cartea conține multe astfel de exagerări, replici trase de păr, scăpări copilărești care te fac să-ți piară cheful de a mai continua. Eu personal n-as recomanda-o persoanelor mature.

Ce am apreciat a fost mesajul educativ al cărții pentru femeile din segmentul 18-25 ani, pe care cititorul îl identifică la final. Cartea însă nu ,,ți-l spune" ci te face ,,să îl simți", ducându-te treptat în pielea personajelor și trăind puțin în timpul lecturii din experiențele relatate. 

Descrierea cărții pe care o găsiți și la Libris, sună astfel:

,,O noua carte de la mult indragita autoare de New Adult, Colleen Hoover.

Uneori, cei care te iubesc te ranesc cel mai tare. Lily Bloom nu a avut intotdeauna o viata usoara, dar asta nu a oprit-o niciodata sa munceasca din greu pentru a-si indeplini telurile. A evoluat foarte mult: a absolvit liceul, s-a mutat la Boston si si-a inceput propria afacere. Cand Lily il cunoaste pe Ryle Kincaid, un chipes neurochirurg, se simte imediat foarte atrasa de el si viata i se schimba brusc.

Ryle este un tip hotarat, incapatanat si poate chiar putin arogant. Este, de asemenea, sensibil, destept si foarte atras de Lily. In plus, arata dumnezeieste in uniforma de medic. Lily nu si-l poate scoate din minte. Insa el respinge categoric ideea de a avea o relatie serioasa si de lunga durata. Chiar si atunci cand Lily pare sa devina exceptia de la aceasta regula, ea tot vrea sa afle motivul care l-a facut sa nu-si doreasca decat aventuri de o noapte. Pe masura ce intrebarile legate de noua ei relatie o coplesesc, apar si gandurile cu privire la Atlas Corrigan, prima ei iubire, cu care a avut o legatura deosebita. Atunci cand Atlas reapare brusc in viata lui Lily, tot ce a cladit impreuna cu Ryle ameninta sa se destrame.

Cu acest roman indraznet si profund, Colleen Hoover spune o poveste sfasietoare, despre iubire si sacrificiu, care exploreaza orizonturi noi.
"totul se termina cu noi 2