"Comics Didactic: Literatura română în benzi desenate" este o lucrare care aduce literatura română la viața într-un format inovator și captivant. Prin intermediul benzilor desenate, acest proiect oferă o modalitate accesibilă și atractivă de explorare a operelor literare românești celebre.

Editura Didactica Publishing House
Pagini: 88
Mărimi: 20,5 x 29
Autor: Mihai I. Grăjdeanu

„Când elevii au venit și mi-au mulțumit că au luat note mari la teza de la limba și literatura română, pentru că au citit, pe nerăsuflate, Enigma Otiliei în benzi desenate, înțelegând astfel toată intriga, mi-am dat seama că volumul Comics Didactic trebuie să continue și să acopere cât mai multe titluri din programa școlară. Deși ar părea imposibilă transpunerea în benzi desenate a unor povești, balade, romane sau poezii, nu poate decât să aducă un plus de valoare orelor de limba și literatura română, prin studiul autorilor clasici. Ba mai mult, poate impulsiona elevul să studieze textul original, unde să poată descoperi el însuși mai mult decât îi poate pune imaginația la încercare o bandă desenată. Seria benzilor desenate din volumul Comics Didactic are încă multe surprize de dezvăluit și nu ne rămâne decât să le descoperim împreună, citind!" - Mihai I. Grăjdeanu, profesor și autor de benzi desenate, inițiatorul proiectului „Comics Didactic – literatura română în benzi desenate".

Folosind imagini și text, această lucrare prezintă o gamă diversă de opere literare, de la clasici precum Mihai Eminescu și Ion Creangă. Fiecare poveste este adaptata într-un stil grafic, captivant și ușor de urmărit, păstrând în același timp esența și mesajul original al lucrărilor.

"Comics Didactic: Literatura română în benzi desenate" nu doar că îmbină literatura și arta vizuală, ci oferă cititorilor modalităților distractive și interactive de a se apropia de operele literare și de a înțelege mai bine contextul, personajele și temele acestora. Este o resursă valoroasă pentru elevi, studenți sau oricine dorește să descopere sau să se aprofundeze în literatura română într-un mod inedit, prin benzi desenate, cu dialog.


pag 2 comics