Odată cu noul an școlar începe și o nouă campanie ,,Educație prin lectură", inițiată de scriitoarea de cărți educative Roxana Andreea Rusu în colaborare cu Editura Integral care va oferi zece premii, a câte 40 de cărți noi fiecare.

Totul despre campania Educație prin lectură 2022/2023 - 40 de cărți noi pentru Colțul de Lectură din clasa ta!

Când începe: pe data de 5 septembrie 2022

Unde se desfășoară: pe pagina de Facebook Educație prin Lectură, link direct către campanie AICI!

Cine se poate înscrie: cadrele didactice de la grădinițe, școli, licee și alte unități de învățământ din toată țara pot înscrie o clasă/grupă de elevi menționând într-un comentariu la postarea campaniei clasa, unitatea de învățământ și localitatea. 

Unde se fac înscrierile: Doar la postarea campaniei, AICI!

În ce perioadă se fac înscrieri: 5 septembrie 2022 - 20 iunie 2023. 

Despre premii: Aveți șansa de a primi unul dintre cele 10 premii a câte 40 de cărți noi pentru ,,Colțul de lectură" din clasă. Vă rugăm să participați numai dacă sunteți dispuși ca la final să trimiteți poze cu locul special dedicat lecturii, amenajat în clasă și cărțile primite.

Sunt disponibile 10 PREMII oferite de Editura Integral, care vor fi acordate prin tragere la sorți, astfel:

editura integral

* Primul premiu x 40 cărți - tragerea la sorți va avea loc între 20-25 septembrie.
* Al doilea premiu x 40 cărți - tragerea la sorți va avea loc între 20-25 octombrie.
* Al treilea premiu x 40 cărți - tragerea la sorți va avea loc între 20-25 noiembrie.
* Al patrulea premiu x 40 cărți - tragerea la sorți va avea loc între 20-25 decembrie.
* Al cincilea premiu x 40 cărți - tragerea la sorți va avea loc între 20-25 ianuarie.
* Al șaselea premiu x 40 cărți - tragerea la sorți va avea loc între 20-25 februarie.
* Al șaptelea premiu x 40 cărți - tragerea la sorți va avea loc între 20-25 martie.
* Al optulea premiu x 40 cărți - tragerea la sorți va avea loc între 20-25 aprilie.
* Al nouălea premiu x 40 cărți - tragerea la sorți va avea loc între 20-25 mai.
* Al zecelea premiu x 40 cărți - tragerea la sorți va avea loc între 20-25 mai, pentru a ajunge în clasa câștigătoare până la încheierea anului școlar.

Cum participați:

1. Like & share postării campaniei care va fi publicată pe 5 septembrie în pagina de facebook Educație prin Lectură, like/urmăriți pagina EducatiePrinLectură și pagina Editura Integral;

2. Scrieți un comentariu la postarea campaniei, în care să menționați clasa, școala și localitatea pe care doriți să le înscrieți. Fiecare profesor poate să înscrie o clasă sau mai multe, dar în comentarii separate;

Absolut toate comentariile înscrise între 5 septembrie 2022 și 20 iunie 2023 participă la tragerile la sorți!

Ați îndeplinit cele 2 cerințe? Sunteți în campanie! Fiecare tragere la sorți se realizează transparent, cu sistemul random electronic și va fi anunțată pe pagina de facebook. Succes!

Mesajul organizatorilor: Indiferent dacă veți câștiga sau nu, vă mulțumim pentru preocuparea pentru educație prin lectură! Vă rugăm, continuați să aduceți cărțile în atenția elevilor. Încurajăm cât mai mulți profesori să amenajeze în clasă un colț al lecturii!

Cărțile oferite de Editura Integral vor ajunge pe tot parcursul campaniei la Colțul de Lectură din zece clase de elevi, din toată țara.

roxana andreea rusuRoxana Andreea Rusu, inițiatoarea campaniei: ,,Mulțumesc cadrelor didactice pentru implicarea constantă în a insufla elevilor pasiunea pentru cărți și lectură! Peste 10.000 de clase de elevi au participat la ediția de anul trecut.

Primesc constant poze minunate cu amenajarea unor spații prietenoase dedicate cărților, la îndemâna elevilor, chiar în sălile de clasă. Mă bucur pentru fiecare Colț de Lectură nou care apare și public pe pagina mea aceste imagini cu plăcere, pentru a oferi exemple frumoase tuturor celor care au nevoie de inspirație.

Mai presus de premiile consistente oferite de Editura Integral, consider că cel mai mare câștig pentru noi toți este valul extraordinar de interes pentru lectură pe care această campanie l-a stârnit și felul în care profesorii au acționat, încurajând elevii pe tot parcursul anului școlar să răsfoiască, să citească și să discute despre cărți."

 

Clasele câștigătoare 

 

Clasa lunii Septembrie 2022. Extragerea poate fi vizionată AICI:


Câștigătoarea lunii Septembrie din campania ColțulDeLectură - Clasa a II-a B, de la Școala Gimnazială ,,Regina Maria", Sector 6, București, coordonată de doamna Prof. Neti Țifescu, a primit cele 40 de cărți noi, de la Editura Integral, chiar de Ziua Zâmbetului și a faptelor bune! 

 

Clasa lunii Octombrie 2022. Extragerea poate fi vizionată AICI:

 

Câștigătoarea lunii Octombrie din campania ColțulDeLectură - Clasa a III-a, de la Liceul Teoretic Jean Louis Calderon din Timișoara, coordonată de doamna Prof. Ana Maria, a primit cele 40 de cărți noi, de la Editura Integral! 

 

Clasa lunii Noiembrie 2022. Extragerea poate fi vizionată AICI:

Câștigătoarea lunii Noiembrie din campania ColțulDeLectură - Grupa Mare B, de la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri din Săbăoani, județul Neamț, coordonată de doamna Prof.Alexandra Perca, felicitări!

 

 

Clasa lunii Decembrie 2022. Extragerea poate fi vizionată AICI:

Câștigătoarea lunii Decembrie din campania ColțulDeLectură - Clasa a III-a A, de la Școala Gimnazială Vânju Mare, județul Mehedinți, coordonată de doamna Prof.Livia Andreea, felicitări!

 

 

Clasa lunii Ianuarie 2023. Extragerea poate fi vizionată AICI:

Câștigătoarea lunii Ianuarie din campania ColțulDeLectură - Grupa Mică, de la Grădinița cu program prelungit, din Copșa Mică, județul Sibiu, coordonată de doamna Prof.Indrei Orlandea Maria, felicitări!

 Clasa lunii Februarie 2023. Extragerea poate fi vizionată AICI:

Câștigătoarea lunii Februarie din campania ColțulDeLectură - Grupa Mijlocie, de la Grădinița cu program prelungit ,,Toldi", din Salonta, județul Bihor, coordonată de doamna Prof. Corina Morgovan, felicitări!

 Clasa lunii Martie 2023. Extragerea poate fi vizionată AICI:

  

Câștigătoarea lunii Martie din campania ColțulDeLectură - Clasa a II-a, de la Liceul Tehnologic ,,Vasile Gherasim", din Marginea, județul Suceava, coordonată de doamna Prof. Semida Buliga, felicitări!

 

Clasa lunii Aprilie 2023. Extragerea poate fi vizionată AICI:

  

Câștigătoarea lunii Aprilie din campania ColțulDeLectură - Clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială Satulung, din localitatea Satulung, județul Maramureș, coordonată de doamna Prof. Anca Diana Tălpășan, felicitări!

clasa aprilie

 

Clasa lunii Mai 2023. Extragerea poate fi vizionată AICI:

  

Câștigătoarea lunii Mai din campania ColțulDeLectură - Clasa a VI-a B, de la Școala Gimnazială Prejmer, din Brașov, coordonată de doamna Prof. Vereș Pănescu Mihaela Angela, felicitări!

scoala prejmer brasov

Clasa lunii Iunie 2023. Extragerea poate fi vizionată AICI:

  

Câștigătoarea lunii Iunie din campania ColțulDeLectură - Clasa a V -a B, de la Școala Gimnazială,, Nicolae Iorga'', din Bacău, coordonată de doamna Prof. Carmen Climescu, felicitări!