Pe data de 27 martie, postam următorul mesaj pe pagina noastră de facebook Educație și Lectură, în urma primirii unui e-mail pe adresa redacției, în care doamna director Alexandra Badea ne explica în ce stare sunt cărțile disponibile pentru elevii săi și cum ar dori să schimbe acest lucru, iar copiii să aibă acces la lectură. 

,,Să vedem câți dintre dumneavoastră acordă importanță educației prin lectură! Cine nu poate să ajute cu o donație de cărți este rugat să ajute cu o distribuire. Nu costă și nu durează! Școala Primară Oeștii Pământeni are nevoie de cărți. Cele disponibile sunt vechi, puține și nu corespund vârstelor copiilor. Sunt în jur de 60 de copii din medii defavorizate, dornici să citească, care nu pot aștepta până sistemul va acorda importanța cuvenită bibliotecilor din școli!
Cine are cărți de prisos noi, sau aproape noi, și vrea să facă un gest mic, dar cu ecou puternic pentru copii, poate expedia un colet cu o carte sau mai multe, direct pe adresa școlii:
PJ Scoala Gimnaziala Nr. 1, Corbeni, strada Principala, nr 47, comuna Corbeni, județul Argeș, în atenția doamnei director Alexandra Badea, un om care se luptă pentru școala și elevii săi.
Dacă doriți să expediați prin curier, sau să luați legătura direct cu doamna director pentru o donație de cărți, ne puteți scrie la office @ educatieprinlectura.ro, ca să vă oferim un număr de telefon.
Vă mulțumim!"

Prima care a răspuns apelului nostru a fost doamna Liliana Bucur. Cu un gest de înaltă generozitate și mai ales de o rar întâlnită încredere, doamna Bucur a donat imediat suma de 500 de lei asociației părinților, pentru ca cei abilitați să poată cumpăra pentru copii cărți noi, potrivite vârstei lor. Ulterior, s-au arătat și alte persoane dispuse să doneze cărți. Le mulțumim tuturor!

Părinții elevilor de la Școala Primară Oeștii Pământeni: ,,Atâta timp cât există oameni cu suflet mare, ideile frumoase prind viață. Astăzi, în școală noastră au ajuns primele cărți, iar altele sunt pe cale să sosească.
Noi, frumos colorate, mirosind încă a cerneala tipografiei, au luat locul celor vechi, aducând zâmbete pe chipul micilor cititori care învață aici. Mulțumim, Educație și Lectură! Mulțumim d-nei Liliana Bucur și tuturor celor care au făcut posibil acest lucru!"

Iată cum arată acum raftul cu cărți de la Școala Primară Oeștii Pământeni:

pamanteni1

pamanteni2

pamanteni 4

pamanteni3

Update 12 aprilie. Doamna director Alexandra Badea: ,,Au ajuns primele pachete de cărți de la doamna Vestea Anca, 2 pachete cu 24 titluri diferite! Mai avem nevoie de 2 fotolii puf și o măsuță și pregătim un spațiu super, zic eu pentru lectură. Incercăm să găsim bani și pentru acestea și vă trimit poza cu spațiul aranjat.
Mulțumim din suflet pentru ajutor!!"

Îi mulțumim și noi doamnei Vestea Anca!

pachete carti aprilie

pachete carti 2aprilie

pachete carti 3aprilie