Școala Gimnazială Nr. 1 Mangalia a sărbătorit iubirea prin teatru de umbre și din marionete confecționate de elevi. Fiecare grupă a ales un roman celebru din literatura română sau străină și au prezentat poveștile de dragoste dintre protagoniștii acestora.

Astfel, deși încă mititei pentru a înțelege profunzimea mesajului operelor, elevii claselor a VII-a au dezvăluit secretele relațiilor dintre Ion și Ana, Ion și Florica ( ,,Ion" - Liviu Rebreanu), Ana, Ghiță și Sămădăul (,, Moara cu noroc" de Ioan Slavici), Felix,Otilia și Pascalopol (,, Enigma Otiliei" de G. Călinescu), Romeo și Julieta (,, Romeo și Julieta " W. Shakespeare) și multe alte cupluri.

Activitate a stârnit interesul pentru lectură, elevii fiind la vârsta la care sunt încercați de primii fiori de dragoste. Doamna profesoara Stănică Ana-Maria a plecat de la activitatea propusă de manualul editurii Art, clasa a VII - portofoliu ,, Cupluri celebre in literatura romana și universală" și a atras în lumea magică a romanelor sufletele dornice de aventuri fictive. Activitatea s-a încheiat prin confecționarea unor scrisori a unui îndrăgostit către ființa îndrăgită, dar nu orice scrisoare!

Elevii au fost provocați sa descopere in reviste, ziare și diverse publicații cuvinte pe care le pot utiliza, iar prin decupare și lipire să obțină mesajul dorit. Voia bună și distracția nu au întârziat să apară, însă elevii mărturisesc că au învățat mult mai ușor valori culturale precum devotamentul, iubirea, prietenia, respectul, dar și elementele componente ale unei scrisori.