Mă numesc Mădălina Romila și sunt profesoară de teatru la Clubul Copiilor din Pașcani. Pentru elevii de la cercul de teatru, Ziua Lecturii este de fiecare dată când ne întâlnim, pentru că ne-am propus să lecturăm cate 15 minute înainte de a începe activitatea. Mai jos aveți povestea preșcolarilor mei.

Povestea noastră începe așa...

A fost odată ca niciodată, o doamnă profesoară care îndrăgea nespus de mult teatrul de păpuși. Și, într-o zi, cu ajutorul unor culori magice a transformat colțul clasei într un colț de poveste. Ea știa să mânuiască păpuși nu și pensule, de aceea profesorul de pictură, înzestrat cu talent și răbdare a continuat povestea.

Își aștepta plină de entuziasm micii artiști pentru a descoperi împreună lumea minunată a teatrului de păpuși. Se auzeau pași, apoi ca un galop și, deodată, ușa se deschise:

- Doamnaaa, vreau să ne salutăm!

- Cum te simți azi, ștrumfule?

-Mă simt foarte puternic. Iar micuțul atinge imaginea cu salutul războinicului și se așeză pe scăunel, dar nu înainte de a observa copacul imens din colțul clasei.

-Ce copac grozav! Ar trebui să-l sun pe Spider-Man și să-i povestesc!

-Nu, domnule! Din câte îmi amintesc Spider-Man este într-o misiune acum. Eu zic să-i așteptăm și pe ceilalți copii pentru că avem doi colegi noi și ar fi minunat să facem cunoștință cu ei. Ușa se deschise din nou.

-Mama, ăăă, doamna mi am adus cartea preferată!

-Mă bucur, micuțo! Ce poveste vrei să alegem?

- Cenusareasa!

Copiii au venit rând pe rând și s-au așezat în jurul doamnei.

- Știți ce zi este astăzi?

- Ziua Națională a Lecturii.

- Și cum putem sărbători această zi?

- Ne puteți citi o poveste!

Cu ochii mari și curioși au ascultat în colțul lecturii povestea Cenușăreasa . Iepurilă și Aricilă, personaje din teatrul de păpuși, li s-au alăturat în liniște, curioși de ce o să se întâmple.

La sfârșitul poveștii, Aricilă și Iepurilă i-au îmbrățișat pe copii, le-au furat câteva zâmbete și au plecat spre următoarea poveste.

 

Music: LandrasDream

Musician: Jason Shaw