Între 15-19 aprilie 2024 s-au desfășurat activitățile proiectului Erasmus ,,Let’s capture the digital world together!” la Școala Gimnazială Zam. Aceasta este coordonatoarea proiectului. Țările partenere sunt Polonia și Turcia. 

Proiectul se încadrează la categoria școlilor nou-venite în Erasmus iar activitățile Web 2.0. au fost atât de profesori cât și pentru elevi. Din fiecare țară parteneră au participat 2 profesori și 8 elevi iar din România au fost prezenți 4 profesori și 16 elevi.

Tema proiectului este digitalizarea de aceea în fiecare zi profesorii din România au pregătit activități specifice acestui subiect. În prima zi au avut loc activități culturale și organizatorice. În a doua zi profesorii au pregătit lecții pentru disciplinele lor unde au folosit aplicații digitale educative. În următoarele zile profesorii au realizat alături de elevi resurse educaționale deschise. Ultima zi a proiectului a fost dedicată discuțiilor cu privire la ceea ce s-a învățat pe parcursul săptămânii.

Au fost făcute vizite la Liceul ”Traian Lalescu” Hunedoara, la Castelul Corvinilor, la Giardini di Zoe. Ei au vizitat comuna Zam unde au fost prezentate obiectivele de interes local, cum ar fi bisericile de lemn de pe Valea Almășului și fostul Castel a lui Vasile Nopcea(spitalul din localitate).

Îmbinarea activităților educative cu cele recreative a făcut săptămâna de mobilitate interesantă și captivantă atât pentru profesori cât și pentru elevi.

Manager de proiect Prof. Costan Mirela-Adriana

scoala zam2
scoala zam

scoala zam 1
scoala zam3