Cultura unei țări reprezintă identitatea, valorile și respectul acelui neam. Este foarte important ca de la cea mai fragedă vârstă, să le transmitem copiilor care sunt simbolurile noastre naționale. Să le cunoască, să le prețuiască, să le ducă mai departe. Trebuie să îi încurajăm pe copii să fie mândri că sunt români.

România nu înseamnă doar teritoriu, România este Eminescu, Creangă, Caragiale, Brâncuși, Alexandru Ioan Cuza și toți cei care au contribuit la identitatea noastră națională. Vârsta preșcolară este etapa în care copiii învață cel mai frumos, prin joc și joacă. Cadrele didactice organizează activități din toate domeniile, îndrumând copiii, transmitându-le informații și valori care să le formeze și dezvolte personalitatea pentru a se integra cu succes în societate.

Dacă cei mici vor fi învățați de la vârsta cea mai fragedă să iubească țara și simbolurile acesteia, vor deveni adulți de succes responsabili și buni patrioți. Vor transmite mai departe informațiile primite, vor promova și aprecia valorile neamului.

În acest scop, alături de preșcolarii grupei mici Îngerașii, educatoarele Nedelcu-Matei Gheorghița și Bejenaru Mădălina de la Grădinița cu Program Prelungit, Inocența Găesti Dâmbovița, au organizat activități variate pentru a marca Ziua Națională a Culturii. Activitățile au fost planificate și realizate respectând particularitățile de vârstă ale copiilor, îmbinând staticul cu dinamicul, jocul cu învățarea.

Preșcolarii au aflat informații despre marele poet național Mihai Eminescu, care sunt operele importante scrise de acesta. Au audiat poezia ,,Somnoroase păsărele", analizând și discutând fiecare vers. Copiii au precizat, apoi au pictat folosind amprentarea mânuțelor, lebede. La final, s-a realizat o expoziție cu lucrările realizate. Preșcolarii au participat cu plăcere la toate activitățile, au aplaudat, au cântat și l-au sărbătorit pe marele poet.

Cultura neamului nu poate fi uitată. Ea trebuie transmisă permanent, pas cu pas, filă cu filă. Suntem români dacă ne mândrim cu identitatea și valorile neamului nostru.

Ziua Culturii

Deși noi suntem mai mici
Toată ceata de pitici
Îngerașii grupei mici
S-au adunat toți aici.
De Eminescu am aflat
Multe poezii ne-a dat
Somnoroase păsărele am învățat
Apoi lebede am pictat,
Am cântat, l-am aplaudat
Cu toții ne-am bucurat!

inocenta gaesti 15 ian 2024 ziua culturii

15 ian gaesti inocenta ziua eminescu