,,Dacă poporul român dispare de pe fața pământului și rămâne o carte a lui Mihai Eminescu, lumea va ști cine au fost românii
În Școala Gimnazială nr. 28 – Galați, fostă Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu”, ziua de 15 Ianuarie are o încărcătură specială. Ca bibliotecar, am desfășurat în parteneriat cu cadrele didactice, ateliere variate ca desfășurare și conținut, dar cu aceleași obiectiv apropierea elevilor de cuvîntul scris, valorile culturii naționale și îndeosebi, a poetului Mihai Eminescu.

La clasele primare, am colaborat la ateliere de literație prin lectură, creație, recitare sau interpretare cu tematică eminesciană, ateliere la care au participat 153 elevi coordonați de cadrele didactice Bobulișteanu Daniela, Tirim Rodica, Antohe Gina, Tănase Jenica, Oprea Luminița, Olariu Liliana și Ichim Oana.

În completarea activităților desfășurate la clase, am propus și desfășurat ateliere de caligrame, în cadrul cărora elevii au inserat versuri din creația eminesciană în limba română sau engleză, sub forma semnăturii poetului.

Activitatea, care le-a stimulat elevilor creativitatea și imaginația într-o manieră inedită, a fost desfășurată cu entuziasm de 520 elevi din ciclul primar și gimnazial, coordonați de cadrele didactice Cristofan Diana, Bocăneală Andreea, Teliceanu Mihaela, Gîță Mirela, Olariu Liliana, Dediu Camelia, Berdilă Anica, Bontea Anca, Răducan Monica, Tanasaciuc Valentina, Bosoi Cristina, Vădeanu Sorina, Amariei Laura, Chiriluță Gilda, Ilie Nicoleta și Mirică Bobiț Luminița.

Bibliotecar școlar Tanasă Violeta