"Dacă poporul român dispare de pe fața pământului și rămâne O SINGURĂ CARTE A LUI EMINESCU, lumea va ști cine au fost românii."

Ștrumfii harnici din clasa a IV-a A au sărbătorit Ziua Culturii Naționale cu activități pe alese. Am pornit hotărați în călătoria cunoașterii, parcurgând fiecare pas cu un amestec de curiozitate și determinare. Am vizionat o prezentare despre viața marelui poet (am luat și notițe, că orice ștrumf serios). Am citit câteva dintre poezii și chiar ne-am ales "preferata". Am rezolvat un careu "buclucaș", am colorat, notat și lipit cu spor!

Un strumf pus pe soții a pornit un "concurs": cel care scrie cele mai multe titluri de poezii aparținându-i marelui poet...primește un semn de carte și vaaaluri de aplauze! Spre bucuria noastră au fost mulți câștigători!

Această victorie ne-a ambiționat... așa că am căutat și notat și câteva basme scrise de Eminescu, constatând cu veselie că am și citit câteva!

Mai departe, ștrumfii, curioși din fire și "neliniștiți" au început să se contrazică în privința unei maaaari dileme... oare câte strofe are Luceafărul ? Am apelat la bunul prieten, Google, dar nu ne-a scos din impas... erau prea multe variante! Ne-am pus pe numărat... și-am tot numărat... cred că au trecut vreo 20 de ani ștrumfești... când, într-un final, printr-o minune ștrumfească... s-a descoperit numărul magic.

Marea provocare vine acum... ștrumfii vor și ei să scrie o poezie care să depășească numărul de strofe scrise de către marele poet...

Vă ținem la ștrumfo-curent!

Profesor învățământ primar și preșcolar,
Colan Valentina Andreea